Kaikki huomisen bändit

Osa 9: Melting Hearts

Sininen on taivas ja Samuel toinen oikealta. (kuva: Eeva Rönkä)

Nousevien bändien sarjassamme esittelemme helsinkiläisen Samuel Meren alias Melting Heartsin, joka mikrofoniin tarttuessaan sukeltaa syvälle omaan maailmaansa. Siellä kasetilta tulevat taustanauhat kohtaavat maksimiin viedyn paatoksen ja muistuttavat menneiden aikojen suurista disco-avantgardisteista.

Kuka olet?
”Olen iskelmälaulaja Samuel Meri. Melting Hearts on ”bändini” jonka ainoa jäsen olen minä. Melting Heartsin keikat ovat pääasiassa karaoke-tyyppisiä esityksiä, joskin parilla keikalla on vieraillut joitain Yön Sykkeen jätkiä. Karaoke-videoiden sijaan keikoilla näytetään usein Tuukka Salosen tekemiä visuaaleja. Tulevaisuudessa Melting Heartsin keikoilla saattaa olla muitakin soittajia, tai sitten ei.”

Kauan olet tehnyt musiikkia?
”Olen tehnyt musiikkia omalla nimelläni vuodesta 2007 ja Melting Hearts -kokoonpanolla vuodesta 2011.”

Julkaisut:
Melting Hearts C-30 -livekasetti (Uusi Rakkaus, 2011)

Todennäköisimmin Melting Hearts…
…muodostuu sekä disco- että iskelmäkuninkaaksi lo-fi-taipuvaisille musiikinystäville.

Epätodennäköisimmin Melting Hearts…
…valloittaa maakuntien tanssilavoja.

Levyhyllyssä Melting Hearts sijoittuu…
Niille Sekalaista-kaseteille, joilla on Arthur Russellia, varhaista Ariel Pinkiä, Durutti Columnia ja takavuosien obskuureinta Suomi-iskelmää.

Miksi Melting Hearts on hyvä?
Esiintyessään mikrofonin piuhasta kiinni pitävän Samuel Meren lavahabitus on kuin John Maus laulaisi Tenavatähti-kilvassa. Lisäksi Melting Heartsin muotokieli kumartaa suurille avantgarde-lauluntekijöille, makuuhuone-estetiikalle ja iskelmälle ennenkuulemattomalla tavalla.

Kuvaile itse musiikkiasi kolmella sanalla:
”hengästynyt, leveä, elävöitynyt”

Mikä on ensimmäinen pop-kappale, josta muistat pitäneesi?
”Varhaisimmissa muistoissani kuuntelen Smackin kappaletta Run Rabbit Run. Minulla oli kasetti, johon biisiä oli nauhoitettu monta kertaa putkeen. Erään aikalaiskertomuksen mukaan pidin myös Dingon Autiotalosta, ja kiipesin serkun ristiäisissä saarnatuoliin laulamaan sitä. Olen ollut noin puolitoistavuotias. Pidin kiinni mikistä ja heilutin lantiota. Kovin vähän on muuttunut noista ajoista.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mitä kappaletta toivot dj:ltä, kun olet hyvin, hyvin humalassa?
”En ikinä ole hyvin, hyvin humalassa. Miksi toivoisin dj:ltä yhtään mitään? Jos dj on huono, harkitsisin poistumista. Jos olisin itse soittamassa levyjä, saattaisin myöhäisillasta soittaa tämän:”

http://www.youtube.com/watch?v=D7E0uA0WrDk

Mitä albumia olet kuunnellut eniten elämäsi aikana?
”Luullakseni Smashing Pumpkinsin 15 vuoden takaista tuplalevyä. Se kului joskus puhki. Kuuntelen sen nykyisin kerran vuodessa ja muistelen tuhlaamaani nuoruutta. Myöhempinä aikoina on ollut muita suosikkeja, mutten keksi yhtä ylitse muiden. Tänä vuonna olen kuunnellut eniten italialaisen laulajattaren Alicen tuotantoa.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mikä yhtye tai artisti tekee tällä hetkellä maailman tärkeintä musiikkia? Miksi?
”Mikä on tärkeää? Onko se tärkeää jos… En seuraa kovinkaan paljon uutta musiikkia, mutta olen viime viikkoina kuunnellut kovasti Julianna Barwickin uutta levyä, joka rentouttavuudessaan tuo mieleen erään suosikkini Virginia Astleyn.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mikä on suosikkisäkeesi pop-musiikissa?

”Karaokessa lauloin: Hei pussycat, oi kaunein – on kaikelle aika ja paikka, ja meidän aikamme nyt”

(Samuel Meri: Haaveeni värit, 2009)

Mitä yhtyettä tai artistia suosittelet todennäköisimmin uudelle tuttavuudelle?
”Uudelle tuttavuudelle en suosittelisi yhtään mitään, paitsi ehkä omaa musiikkiani. Vanhoille tuttavuuksille olen suositellut usein Nikolai Bladin musiikkia. Olen iloinen, että hän teki uuden levyn.”

Nikolai Blad: Tattarisuolle by Karkia Mistika Records

Minkä jo-tehdyn albumin haluaisit olla tehnyt ja julkaista omissa nimissäsi juuri tällä hetkellä?
”Ei sellaista olekaan. Toivoisin ennemmin, että olisin vaivautunut tekemään muutaman levyn itsekseni.”

Mikä sai sinut ryhtymään muusikoksi?
”Olin jossain vaiheessa nuoruudessani melko masentunut tapaus. Kun huomasin, että pystyn kirjoittamaan lauluja, sain uutta virtaa. En kutsuisi itseäni muusikoksi. Laulunkirjoittaminen ja esiintyminen tuottaa mielihyvää, siinä kaikki.”

Mikä on suosikkiäänesi maailmassa?
”Rakastan avautuvan suklaarasian ääntä.”

Ketkä soittaisivat unelmakvartetissasi? Kuka toimisi tuottajana?
”Rummuissa olisi Ronnie Österberg tai Jaki Liebezeit. Trumpettia soittaisi Marco Kosonen. Bassossa olisi John McVie. Viulua soittaisi Tony Conrad. Tuottajana olisi 90-luvun Jukka Orma tai Pave Maijanen. Tässä olisi mahdollisuudet hyvin erikoiseen tai juustoiseen soundiin riippuen siitä ketkä pääsisivät paikalle. Mutta Ronnie ei pääsisi, eikä varmaan Jukkakaan.”