Popklassikot 1978

#8 Queen – Don’t Stop Me Now

Jos minulta kysytään Queenin parasta kappaletta, vastaukseni on aina Don’t Stop Me Now. Se ei ehkä ole yhtyeen tuotannosta tunnetuin, suosituin eikä soitetuin, mutta silti se on paras, koska kappaleessa yhdistyvät kaikki Queenin parhaat puolet.

Alun pianointro vihjaa mahdolliseen slovariin sisältäen silti lupauksen riehakkaasta meiningistä. Eikä lupausta petetä, vaan kuulija viedään rakettimatkalle kohti autuutta. Mahtavat stemmalaulut eivät voi olla tempaamatta mukaansa.

”Don’t stop me now /
I’m having such a good time /
I’m having a ball”

Video ei tee oikeutta kappaleelle. Vastustamattoman nostattava tunnelma olisi vaatinut taakseen jotain Queenin monien klassikkovideoiden tapaista yltiöpäistä panostusta.

Periaatteessa kyseessä on  tylsähkö ”bändi lavalla” -tyyppinen video. Freddie Mercurylla (vielä ilman viiksiä) toki on yllään mustaa syntistä nahkaa sekä takissa että housuissa. Tätä sitten tasapainottaa mukavasti basisti John Deaconin – usein täysin syyttä suotta yhtyeen aliarvostetuimman jäsenen – jopa anopille esiteltäväksi kelpaava slipoveri. Toisaalta taas näin video ei vie huomiota itse kappaleelta, joka on siis Queenin paras.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Bonus!

Lisäksi vielä huumoripitoinen linkki, josta voi opetella tanssiliikkeet ja näin tehdä vaikutuksen joko samaan tai vastakkaiseen sukupuoleen:

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!