Popklassikot 1990

#8 Deee-Lite – Groove Is In The Heart

Disco-Kerberos vahtii tajunnan ovia.

Istun olohuoneen lattialla osoitteessa 2514 Van Hise Avenue ja katson musiikkivideoita toisella silmällä. Suurin osa virrasta, joka eetteriin suolletaan musiikkivideoiden muodossa ei vedä huomiota puoleensa. Kyseessähän on loppujen lopuksi eräänlainen versio tv-shopista, jossa bändit yrittävät myydä sinulle tuotteitaan EIKÄ SIINÄ VIELÄ KAIKKI! -pohjalta.

Sitten telkkariin pärähtää Deee-Lite, bändi joka oli ilmeisesti ottanut tehtäväkseen viedä joitain vuosia aiemmin alkanen 1970-lukuretroilun loogisen drag queen -lakipisteen valtavirtaan. Sitä ei voi sivuuttaa kuvina eikä äänenä.

Äidilleni Deee-Lite-videon katsominen oli tuskaa. Hänestä 1970-luvussa ei ollut mitään hauskaa, näin uusintana.

En koskaan oikein ymmärtänyt miten Deee-lite saattoi näyttää uusinnalta 1970-luvun Suomessa eläneelle. Ehkä minulla on aivan väärä kuva Kekkoslovakiasta. Ehkä se oli oikeasti 24/7-diskoparatiisi, jonka ovia valvoivat kaksimetrisiksi itsensä tolppakengillä kasvattaneet drag queenit? Ehkä Suomi bailasi vapautuneesti psykedeelisesti sisustetuissa klubeissa, ilman pakkoa ostaa ruisleipäviipalett,a jos halusi oluen?

Voihan myös olla, että Antarktiksen alla on natseja.

Groove Is in the Heart on kolme minuuttia ja 54 sekuntia täydellisyyttä, intron epäkeskosta sämplestä kitaran ja basson riffiin, 16-osia soittavaan tamburiiniin, lukemattomiin hienosti sämplättyihin rumpufilleihin, Lady Miss Kierin laulusuoritukseen, Bootsy Collinsin välikommentteihin, Q-Tipin räppiosuuteen ja tapaan, jolla hän sanoo ”sing it, baby!”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

BONUS!

Kitara- ja basso-groove löytyi Herbie Hancockilta.

http://www.youtube.com/watch?v=nH_imnEGvMM