Top 100 mahlanjuoksuttajat – 2000-luvun nerot

#78 Jukka Immonen

Immonen työn touhussa. Kuva: Tomi Palsa

Suomalainen valtavirtapop ei varsinaisesti koskaan ole pysynyt maailman sounditrendien kehityksen mukana. Kaupallisella tasolla tässä maassa on aina tehty ja etenkin kaupoista isossa mittakaavassa kotiin kannettu tavaraa, joka on isossa maailmassa väljähtynyt jo 3–5 vuotta aikaisemmin tai joka on väljähdytetty slaavilaisella vollotusiskelmäkulttuurillamme niin, että sen tunnistaa moderniksi nuorisomusiikiksi vain vaivoin.

Siksi on ollutkin ilo havahtua 2000-luvun kuluessa siihen, että suomalainen valtavirta ja etenkin sitä tilaavat tahot ovat havahtuneet modernin ja särmikkään tuottajan tärkeyteen terävällä hittikynällä varustetun biisinikkarin rinnalla.

Toki tässä artikkelissa voisi puhua muutamasta muustakin tyypistä, mutta selkeästi profiloitunein tekijä tällä saralla maassamme on 2000-luvun ajan ollut Jukka Immonen.

Vaikka Immonen on noussutkin suurimpaan kaupalliseen menestykseensä hunajaisten naisartistien (kärjessä mielitiettynsä Jenni Vartiainen sekä Anna Abreu) tuottajana, miehen juuret ovat syvällä kotimaisessa hiphop-skenessä, mikä myös kuuluu miehen urbaaneissa tuotannoissa.

Päästäkseen kärryille Immosen juurista, kannattaa soittoon sujauttaa nykyään Asana tunnetun Avain-nimisen artistin ensilevy Punainen tiili ja nauttia yhdestä Suomen hiphop-historian tyylikkäimmin tuotetuista levyistä.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Vaikka kansainvälinen suosio antaakin vielä odottaa itseään, kotimaisten tuottajien ja biisinikkareiden vientitohina maailmalle on tällä hetkellä sitä luokkaa, että lienee vain ajan kysymys, että Immosen kädenjälki alkaa näkyä merkittävämmissä kansainvälisissä tuotannoissa.

Toivottavasti miehellä on kuitenkin sitä ennen vielä hetki aikaa uudistaa kotimaisen valtavirtapopin äänimaailmaa.