2000-luvun ulkomaiset pophelmet

#70 Hercules and Love Affair – Blind (2008)

Kuvateksti tähän!

Antonyn (toinen vasemmalta) ääni sopii täydellisesti Hercules and Love Affairin house-soundiin.

Andy Butlerin diskopallo loistaa sokaisevan kirkkaana.

”As a child I knew
that the stars could only get brighter
then we could get closer
leaving this darkness
behind

Now that I’m older
the stars shed light upon my face
but when I found myself alone
I feel like I, I am blind”

Newyorkilais-dj Andy Butlerin Hercules and Love Affair -yhtyeen ensisingle (ja ainoa kunnon hitti) kuulosti ensitahdeista lähtien ainutlaatuiselta. Levynkannessa oli pastellisävyisiä kreikkalaispatsaita. Torvilla koristellut soundit muistuttivat Voguesta ja Arthur Russelin junnaavista diskohetkistä. Laulajadiivaksi oli valittu Antony Hegarty, jota ei oltu ennen kuultu tanssikontekstissa.

En ole koskaan ymmärtänyt Antonyn sooloalbumeja, mutta Blindiin hänen voikerruksensa sopi täydellisesti. Antonyn ääni tuntui leijuvan hieman kappaleesta ”irrallaan” ja sai sen kuulostamaan pinnallisen viileältä ja riipivän tunteelliselta samaan aikaan.

Lyriikat vaikuttavat kertovan ajan kulumisesta ja diskohedonismin surullisista puolista. Hetkestä, jolloin kertoja huomaa vanhenneensa ja tajuaa, että elämä on aivan toisenlaista, mitä hän toiveikkaana nuorena kuvitteli.

Blindin housekierrätyksessä ei ollut ilmestymishetkelläkään sinänsä mitään ”uutta”. Jotain kappaleen ”ajattomuudesta” kertoo kuitenkin se, että se kestää toistuvia kuuntelukertoja ja toimii tanssilattialla vielä viiden vuoden jälkeen. Popklassikon merkki!

http://www.youtube.com/watch?v=7zW9R9sj894

http://youtu.be/7zW9R9sj894
Hercules and Love Affair – Blind (ohj. Saam Farahmand)

Bonus!

Hercules and Love Affairilta äänestettiin myös kappaletta My House.