Popklassikot 1986

#7 Desireless – Voyage Voyage

Claudie Fritsch-Mentrop!

Ranskalainen Claudie Fritsch-Mentrop onnistui vuonna 1986 ujuttamaan eurooppalaisille singlelistoille jotakin poikkeuksellista. Koska englannista oli jo muutaman vuosikymmenen aikana muodostunut kansaivälisen popmusiikin virallinen kieli, oli täysin ranskankielinen Voyage Voyage harvinaislaatuinen pophitti.

Liekö syynä ollut kieltä osaamattomankin näkökulmasta helposti hoilattava kertosäe, mutta Desireless-nimellä esiintynyt ranskatar singahti yhtäkkiä listojen kärkeen useilla eri kielialueilla muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta: muun muassa laulajattaren omassa kotimaassa listaykkönen jäi haaveeksi. Iso-Britanniassa kappale ylsi Top 10:een vasta uudelleen julkaistuna vuonna 1988, mikä kuitenkin luettakoon mainioksi suoritukseksi ranskankieliseltä kappaleelta.

Ennen levytysuraansa muun muassa muodin parissa työskennellyt Desireless vastasi täsmälleen mielikuvia tyylikkäästä ranskalaispoptähdestä. Futuristisella kampauksella viimeistelty 1980-lukulainen viileys oli kuitenkin vain osa tämän klassikon aineksista. Jean-Michele Rivatin säveltämä ja Dominique Dubois’n kanssa sanoittama Voyage Voyage on elegantti yhdistelmä 1980-luvun syntikkapoppia ja italodiscoa.

Voyage Voyagen menestyksen myötä Desireless julkaisi vuonna 1989 debyyttialbuminsa François, jolta kappale myös löytyy. Hänen levytysuransa jatkuu edelleen.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

BONUS!

Eleganssi oli kaukana, kun niin ikään 1980-luvulla aloittanut brittiläinen Bananarama yritti Voyage Voyagen ja tuulikoneiden avulla saada uralleen uutta nostetta vuonna 2009.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

BONUS II!

Kyllä nuorempikin polvi osaa. Belgialainen poptähti Kate Ryan vaihtoi Voyage Voyagen italon puhtaaseen eurohumppaan. Mutta vielä kyseenalaisempaa on neidon touhu videolla: ensin dokataan ja sitten hypätään rattiin!

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!