Top 100 mahlanjuoksuttajat – 2000-luvun nerot

#67 Calvin Harris

Minun nimeni ei ole oikeasti Calvin Harris.

Muistan, kuinka tutustuin ensimmäisen kerran kunnolla Calvin Harrisiin. Oli heinäkuu 2008 ja istuin hikisenä autossa tulossa pelaamasta jalkapalloa. Radioääni kertoi soittavansa Dizzee Rascalin uuden singlen Dance Wiv Me, mutta se ei merkinnyt minulle yhtään mitään. Tuijotin vain väsyneenä liikennevaloja Koskelantien risteyksessä. Mutta kun biisin biitti noin 27 sekunnin kohdalla alkoi soimaan, ajoin päin punaisia.

No en oikeasti, mutta halusin vain korostaa sitä, millaisen vaikutuksen kappale teki. Ajattelin, että siitä, joka saa biisin rullaamaan näin hyvin saksalaisesta autoradiostakin kuunneltuna, täytyy ottaa selvää.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Dance Wiv Men taustapiruksi paljastui skotlantilainen nuorimies nimeltä Calvin Harris, jonka ensimmäisen albumin, itsetuntoisesti nimetyn I Created Discon, olin ohittanut olankohautuksella.

Tunsin vilpitöntä sympatiaa Harrisia, oikealta nimeltään Adam Richard Wiles, kun luin, että hän oli tehnyt albumin täysin yksin omassa Calvinharrisbeats Studiossaan eli omassa kodissaan, käyttäen Amiga-tietokoneen Octamed-softaa, jonka alkujaan koodasi suomalainen Teijo Kinnunen.

Siinä, kun nörtti poika saa kauniit tytöt tanssimaan, on jotain kaunista. Calvin Harris –kaikkien träkkerihissukoiden sankari! Tässä on mies, joka teki albumin yhtä vanhalla tietokoneella kuin on itse ja laittoi levylle vielä ylistyslaulun 1980-luvulla syntyneille!

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Siinä vaiheessa, kun Harrisin toinen albumi Ready for the Weekend vuotta myöhemmin ilmestyi, Harris oli jo ehtinyt kieltäytyä yhteistyöstä Lady Gagan kanssa (koska ei jaksanut epäsosiaalisena chekata, mikä hän on naisiaan), mutta ei työstä 50 miljoonan dollarin Coca Cola -mainoskamppiksen musiikin tekijänä eikä duuneista sekä Katy Perryn että Kylie Minoguen kanssa. Eikä unohdeta lukuisia remiksauksia!

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Nyt hän on Nuorgamin Mahlanjuoksuttajat – 2000-luvun nerot top 100 -listan sijalla 67. Täytyykin tviitata Harrisille hänen saavutuksesaan. Ties vaikka innokas twitteristi ja sosiaalisen median hölösuu retviittaisi.

Jos joku ihmettelee, miten näillä näytöillä pääsee näin korkealla nerolistallamme, niin yksi perustelu on se, että Harris on yhä tulevaisuuden lupaus. Vasta 27-vuotias skotlantilainen tulee tanssittamaan vielä meidän lapsiammekin ihan davidguettana.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!