Top 100 mahlanjuoksuttajat – 2000-luvun nerot

#64 Dylan Mills

Dizzee sai oman palansa popin puntakakusta.

Joku muu artisti, etenkin Wiley, saattoi olla asialla hieman aiemmin, mutta fakta on, että ilman Dizzee Rascalia grime tuskin olisi noussut valtavirtaan ja nykyinen brittirapin kukoistuskin olisi saattanut jäädä näkemättä.

Dizzee Rascal oli aina karismaattisempi ja lahjakkaampi kuin kollegansa. Heti ensimmäisestä albumistaan Boy in da Cornerista lähtien Dizzee on erottunut joukosta luomalla musiikkia, jonka kekseliäisyys ja tuoreus lennättää kuulijan pyrstölleen. Hänen kolme ensimmäistä albumiaan ovat kivenkovia klassikoita, jotka tullaan muistamaan vielä vuosikymmenten kuluttuakin. Ne kuulostavat tänä päivänä tismalleen yhtä tuoreilta kuin julkaisunsa hetkellä.

Mikä harvinaista, tai jopa ennenkuulumatonta, genren tunnetuin nimi on sekä sen lahjakkain vokalisti että paras musiikkinikkari. On suorastaan pöyristyttävää, että Dizzeen 16-vuotiaana tuottama päihdyttävän hieno I Luv U oli ensimmäinen biisi, jonka hän koskaan julkaisi.

Pari vuotta sitten Dizzee ilmeisesti päätti, että hän haluaa osansa kakusta, ja sen hän on totisesti saanut; Tongue ’n’ Cheek -albumin tanssittavampi materiaali on poikinut jo ennestään erittäin suositulle Dizzeelle aseman yhtenä saarivaltakunnan ykköspoppareista, listaykkösiä, maajoukkuefutis-anthemin ja korkeita puntakasoja.

Vaikka uusi materiaalikin on iskevyydessään ajoittain varsin briljanttia, meidän kuulijoiden vuoksi pitää toivoa, että Dizzee ei unohda musiikkinsa innovatiivisempaa puolta. Hän on liian lahjakas kattamaan pöytää pienimmälle yhteiselle nimittäjälle.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
Dizzee Rascal julkaisi I Lov U -esikoissinglensä vain 16-vuotiaana.