2000-luvun kotimaiset pophelmet

#64 Burning Hearts – Into the Wilderness (2011)

(Säv. Henry Ojala, san. Jessika Rapo)

Henry Ojala ja Jessika Rapo ovat Burning Hearts. (Kuva: Tomi Palsa)

Jessika Rapon ja Henry Ojalan muodostama Burning Hearts tekee arktista versiota baleraarisesta popista, joka on kovin viehättävää.

”Life and death are given a different meaning
in grizzly kingdom above the treeline
where the permafrost’s growing deeper”

Ensimmäisen kerran kuulin Burning Heartsista Jori Hulkkosen A Peasant’s Dream -kappaleesta tekemän hienon remixin myötä. Silloin ei vielä selvinnyt oliko bändi, remix, vai kummatkin hyviä. Heinäkuussa 2011 yhdysvaltalaisella Shelflife-levymerkillä julkaistu Into The Wilderness kertoi, että kyseessä on poikkeuksellinen yhtye. Myös ulkomailla kiinnostus yhtyeeseen kasvoi ja kappaletta hehkuteltiin lukuisissa indieblogeissa.

Jos hyvän kappaleen mittarina pidetään sitä kuinka usein yllättää itsensä hyräilemästä sitä, on Pohjanmaan maaseudulla levytetty Into The Wilderness sieltä paremmasta päästä. Laulu on ehkä aavistuksen kömpelöä ja koko homma kuulostaa hieman kotikutoiselta, mutta kaikki tämä jotenkin kuuluu asiaan niin kuin ryijy mummolan seinustalle kaappikellon viereen.

Lähin vertailukohta, joka tulee mieleen, on Au Revoir Simone. Burning Hearts tekee sen tavoin seesteisen kevyttä, melankolista elektropoppia, jonka estetiikka on sukua twee-popille. Tämä ei yllätä, kun tiedetään, että Jessika Rapo ja Henry Ojala ovat vaikuttaneet Le Futur Pompisten ja Cats On Firen riveissä.

Jessika Rapo on laulanut myös Le Futur Pompistessa. (Kuva: Tomi Palsa)

Kuten brittiläinen popmusiikkisnobi-ystäväni totesi, kun laitoin hänelle linkin Into The Wilderness -videoon: ”Not an original but sweet”. Se oli suuri kohteliaisuus krantulta mieheltä, jonka kevyhyllyyn suomalaisesta musiikista ovat aiemmin kelvanneet vain Pekka Streng, Op:l Bastards ja Paavoharju. Burning Hearts ei ole omaperäisintä musiikkia, mutta poikkeuksellisen sympaattista.

Jos olet kesällä menossa mökille, Lappiin vaeltamaan tai muuten vaan luonnon helmaan, kannattaa tämä kappale ottaa mukaan matkavarustukseen.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

SAMAAN AIKAAN MAAILMALLA

28. tammikuuta − Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske päätti lahjontasyytteiden nostamisesta entistä ulkoministeri Ilkka Kanervaa vastaan. Törkeästä lahjuksen antamisesta syytetään toimitusjohtaja Kyösti Kakkosta, liikemies Toivo Sukaria sekä Nova-yhtiöiden entisiä johtajia Arto Merisaloa ja Tapani Yli-Saunamäkeä. Kanervan epäillään saaneen yli 50 000 euron arvosta etuja yhtiöiltä, jotka suunnittelivat suuria kauppakeskuksia Varsinais-Suomeen, jossa Kanerva johti Varsinais-Suomen liiton hallitusta sen puheenjohtajana. Kaikki syytetyt kiistivät väitteet.