Popklassikot 1997

#6 Blue Boy – Remember Me

Muistatko minua, kysyy Marlena Shaw.

Muistatko minua, kysyy Marlena Shaw.

Yhden hitin ihmeeksi jäänyt Blue Boy oli skotlantilaisen tiskijukan Alexis ”Lex” Blackmoren taiteilijanimi. Tuo ainokainen oli Marlena Shaw’n scat-sämplellä ratsastanut tanssihitti Remember Me.

Bongasin kappaleen videon Jyrki-ohjelmasta heräillessäni frendini sohvalta elämää suuremmassa krapulassa. Filosofisen itsetutkistelun vallassa Shaw’n hieman nalkuttava ränkytys sai biisin tarttumaan velcra-nauhan lailla päähän: känkkäkä-käkän-känkkäkä-käkkä…

Tässä kognitiivisten dissonanssien vallassa myös sähköpianolla sinne tänne roiskaistut hieman riitaisat alt7-soinnut jotenkin sopivat sieluntilaani.

Levyhyllyni koostui tuolloin lähinnä 1960- ja 1970-lukujen psykedeelisestä rockista ja progesta, mitä nyt muutama acid jazz -huumassa ostettu happojaskaräiskäle oli eksynyt sekaan.

Ilman Marlena Shaw’n savuista jazz-soundia en olisi todennäköisesti piitannut biisistä pätkääkään… ja, noh, eihän biisissä ole tuon laulusämplen lisäksi lihaa luiden ympärillä kuin viitteellisesti.

Marlena Shaw’n rouhea ääni tunkeutuu krapulaiseenkin tietoisuuteen samanlaisella vääjäämättömyydellä kuin Carillon legendaarinen jälkimaku.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Bonus!

Marlena Shaw’n Woman of the Ghetton albumiversio vuodelta 1970…

http://www.youtube.com/watch?v=4QKZPacCkyE

… ja live-versio, josta tuo sämplekin on nykäisty. Toimii jopa albumiversiota viekkaammin.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!