Top 100 mahlanjuoksuttajat – 2000-luvun nerot

#56 Matthew Bellamy

Musen Matthew Bellamylla on yhteys maailmankaikkeuteen, jossa narrit voivat olla kuninkaita eikä kukaan saa vietyä meitä elävinä. Kuva: Tomi Palsa

Hyvä nuori Musen ystävä

Annathan anteeksi, jos vaikka näit minun nauravan suosikkiyhtyeesi konsertissa viime heinäkuussa. En tarkoittanut pahaa. Kyse oli vain siitä, että olen jo hieman liian vanha suhtautumaan lempibändisi musiikkiin.

Jokaisella teinipolvella on omat yhtyeensä, jotka kuulostavat teininä elämää tärkeämmiltä.

Kuva: Tomi Palsa

Vuosien mittaan olen kuullut ystävieni ja sisarusteni etsivän salattuja merkityksiä niin CMX:n, The Curen kuin The Doorsin teoksista. Kyynisesti ajateltuina ne kaikki ovat myös yhtyeitä, joiden musiikki kuulosti paljon paremmalta nuorena kuin keski-iän kynnyksellä.

Itselleni samaan rooliin pääsi Pink Floyd, jonka kappaleista tuntui löytyvän niin kosmisia ulottuvuuksia kuin syvää elämänviisauttakin.

Nyt ei kuitenkaan saa ymmärtää väärin. Ei ole millään tavallan väärin lumoutua Matthew Bellamyn avaruusrockin maailmoista. Päinvastoin, vitsi osuu minuun ja ikäisiini: me olemme jo menettäneet yhden tavan nauttia musiikista.

Knights of Cydonian raikuessa Kaisaniemessä sain yllättäen pienen otteen tähän kadotettuun tunteeseen. Ohimenevän hetken minäkin näin laukkakompin tuolle puolen: maailmankaikkeuteen, jossa narrit voivat olla kuninkaita eikä kukaan saa vietyä meitä elävinä.

Silloin nauroin. En pilkallani, vaan silkasta ilosta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!