Popklassikot 1991

#4 Guns N’ Roses – November Rain

Guns N’ Roses, kaikkivoipainen.

Kaikkivaltias W. Axl Rose istuu flyygelinsä ääressä seuranaan kiiltävästä mustasta pinnasta heijastuva peilikuvansa.

”Ah, miten kaikkivoipaisuuden henki vyöryykään ylitseni. Napoleonista tuntui varmaan tältä. Noni, nyt tehdään kaikkien aikojen rockballadi kaikkien aikojen rocklevylle. Haluan ainakin jotain isompaa ja parempaa kuin Sweet Child o’ Mine. Vodkaa?

Pistetään tänne, että pituus ainakin viistoista minuuttia, mieluummin yli. Ja biisiin pitää tulla enemmän kitarasooloja kuin normaalille rockalbumille yhteensä. Eli ruutuvihkoon ”Rockballadi”. Ja viiva alle.

Intro, intro, intro… Jos me meinataan saada tää yli vartin, ei intro voi jäädä alle kolmen minuutin. Tän biisin pitää lipua kohti kuin aavelaiva tyynellä ennen myrskyä. Joo myrsky! Pistetään tähän hei jotain avainsanoja. Ukkosmyrsky, valtameri, mannerlaatta, stadion, aavikko, alkuräjähdys, maailmanloppu, uudelleensyntyminen ja luomiskertomus. Eiks nää oo hyviä? Saako muuten olla lisää?

Missä me oltiin… Joo niin siis rockballadi. Mites sanoitus? Ai paska, multa on röökit loppu. Ne on aina loppu! Joko viina tai röökit, aina loppu. Laitan tänne, että mikään ei kestä ikuisesti, ei edes röökiaski, avioliitto supermallin kanssa tai marraskuinen sade, koska sitten tulee joulukuu.

Argh, hirveen vaikeeta muuten sanoittaa 15-minuuttinen biisi, mutta kunnianhimoahan pitää olla eikä se Slashkaan viitti varmaan soittaa viittä sooloa enempää yhdessä biisissä, jotta ehtii keikallakin dokata. Luin joskus jonkun novellin, jonka aiheena oli jokin, mutta en muista mikä… Jotain syvällistä rakkaudesta varmaan. Laitetaan tähän, että me tarvitaan toisiamme, mäkin tarviin sua.

Don’t you think that you need somebody? Don’t you think that you need someone? Everybody needs somebody. You’re not the only one.

Tää on hyvä ja syvällinen. Pitäiskö tätä toistaa vielä kerran? Kaksi? Kuusi? Ja kaverit mukaan. Izzykin saa vähän laulaa. Kun se haluaa kuitenkin taas laulaa eikä sitä tappelua jaksais.

Loppuun hei sitten sellainen nostatus, joka olisi ihan liian mahtipontinen vaikka sille… kuka se nyt olikaan… niin juu Michael Jacksonille. Sillä oli se Thriller ja sittenhän sen hiukset palo. Mahtava rokkimeno. Eiku Scorpions! Niillä on se Still Loving You. Se loppu muuten venyy hienosti… Still loving youuuuuuuuuuuu. Jotain sellaista me tarvitaan vai säästetäänkö toiseen biisiin. Päätöksiä, päätöksiä…

Oo video! Näen silmissäni täydellisen videon. Se on alussa blue, surumielinen. Sininen, niinku Sininen enkeli. Ja siihen tulee ainakin sinfoniaorkesteri, viinaa ja lääkkeitä, kappeli, verta itkevä Jeesus ristillä, hääjuhla, satakerroksinen kermakakku, meidän kaikki muijat ja-ja-ja….kuka niitä videoita kuvasikaan? Ja missä se pullo onkaan? Perkele, joko tää on tyhjä. Tyyppi joi taas mun viinat!”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!