Popklassikot 1992

#30 The Cranberries – Dreams

The Cranberries teki musiikillisen vastineen 1990-luvun nuorisosarjalle.

”Now I tell you openly
You have my heart so don’t hurt me
You’re what I couldn’t find”

Muistatteko tv-sarjan Niin sanottu elämäni (My So-Called Life), jossa Claire Danesin esittämä ihana Angela rakastui Jared Leton esittämään ihanaan Jordaniin? Katsoin sarjaa lapsuudessani säännöllisesti ja törmäsin siihen uudelleen alkaessani tutkia tätä The Cranberriesin uran alkutaipaleen hittiä. Ja jos nyt tältä istumalta pitäisi soittaa yksi musiikkikappale määrittämään jenkkiläisen nuorisosarjan musiikki käsitteenä, soittaisin Dreamsin.

Irkkubändin Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We? -albumilta lohkaistu Dreams nimittäin on musiikillinen vastine 1990-luvun nuorisosarjalle: innokas intro, flanellipaitoihin kietoutuvat ilmavat kitarat, Dolores O’Riordanin riipivä laulutapa sekä ennen kaikkea biisin viipyilevä ja hyväntahtoinen toivekkuus määrittämässä hetkeä ennen kuin oikeasti tajuaa, että juuri tässä rakkaudessa joutuu pettymään.

Ja äskeinen virke on valtava kehu.

Sillä kuten parhaat nuorisosarjat, Dreams ei lopulta ole koko maailman taiteeseen suhteutettuna mitenkään erikoinen. Silti se on hetken aikaa tärkeä ja oikeastaan virheetön: tarpeeksi pinnallinen kiinnostaakseen ja tarpeeksi syvällinen koskettaakseen.

Ja kuten elämässä useimpien asioiden kohdalla tuppaa käymään, on nuorisosarjoista ja joistain unelmistakin joskus syystä tai toisesta luovuttava ja siirtää katse kohti seuraavia. Aikansa kutakin.

Niin sanottu elämäni -sarjaa tehtiin vain yksi tuotantokausi. Ei liikaa, vaan juuri kylliksi, jotta maailmaan saatiin sukupolvi, jota inspiroivat Angela Chase, Jordan Catalano ja The Cranberries.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Bonus!

Niin sanottu elämäni -sarjan kohtauksista koottu video.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!