Popklassikot 1979

#3 Prince – I Wanna Be Your Lover

Prince haluaa olla rakastajasi. Hän haluaa olla veljesi, siskosi ja äitisi, ainoasi.

1980-luku alkoi viimeistään vuonna 1979. I Wanna Be Your Lover oli ensimmäinen single Princen toiselta levyltä. Se oli miehen ensimmäinen listoilla ja radiossa menestynyt single eli pitkälle 1990-luvulle jatkuneen, täydellisyyttä hipovan voittokulun lähtölaukaus.

Biisinä I Wanna Be Your Lover on äärimmäisen toimivaa funkia ja jo sellaisenaan kova tanssilattia-burneri. Sen lisäksi ajassa 2:30 alkava ja loppuun asti jatkuva instruosio on ensimmäisen 40 sekunnin ajan aivan täydellistä luupattavaa – eli erikoispitkien edittien tekeminen biisistä diskokäyttöön on ollut helppoa, hyödyllistä ja hauskaa. Biisi löytyykin Paradise Garagen soittolista-arkistoista ja tuorein edit taitaa olla vuodelta 2010, Dimitri from Parisin:

Soundiltaan I Wanna Be Your Lover seisoo tukevasti aikansa mustan discofunkin puolella. Princen nerokas tapa yhdistellä funkia pop- ja rocksoundeihin sekä –melodioihin alkoi toden teolla nostaa päätään vasta seuraavalla levyllä, Dirty Mindilla. Michael Jacksonin Don’t Stop ’Til You Get Enough suht puhtaine discogrooveineen on hyvä verrokki. Paitsi, että Prince ei ole lähellekään niin kova levy kuin Off the Wall. Ja Princen Thriller-hetki koitti vasta kolme levyä myöhemmin Purple Rainilla.

”I wanna be your brother /
I wanna be your mother and your sister, too /
There ain’t no other /
That can do the things that I’ll do to you”

I Wanna Be Your Lover on viettely, mutta ei macho sellainen. Prince haluaa olla rakastajasi. Hän haluaa olla veljesi, siskosi ja äitisi, ainoasi. Herkkänä miehenä hän ei halua painostaa, mutta… Tässä on haussa samanlainen syvällinen yhteys kuin myöhemmin loistavalla If I Was Your Girlfriendillä.

I Wanna Be You Lover oli ensimmäinen kuolematon Prince-klassikko.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!