Popklassikot 1989

#29 Mantronix – Got to Have Your Love (feat. Wondress)

Mantronix tarvitsee rakkautesi.

Harva asia popmaailmassa saa fanit ja median pillastumaan niin kuin se, että piintynyt kulttisuosikki ryhtyy tietoisesti työstämään hittejä. Kiihko ei juuri korreloi sen kanssa, tuliko hiteistä hyviä tai säilyttikö artisti ominaispiirteensä. Ketä se olisi lopulta hyödyttänyt, jos vaikka Genesis olisi loppuiäkseen umpioitunut taideprogeensa tai Juha Tapio lällygospeliinsa?

Tehtyään kolme albumillista kokeellista electro-hiphopia ja menetettyään vokalistinsa MC Teen USA:n ilmavoimille myös Kurtis Mantronik halusi musiikkinsa radioaalloille. Monikansalliset juuret ja kolme asuinmaata auttoivat tajuamaan, että markkinoiden ei tarvitse sijaita New Yorkissa tai edes Amerikassa. Mies ei siis alkanut hapuilla new jack swingin tai rokkariyhteistyön suuntaan.

”Every time I close my eyes
I can clearly see the image of your smile
Shine through my darkest dreams”

Wondress Hutchinsonin dramaattisesti veisaama tanssiraita Got to Have Your Love käväisi vain lyhyesti USA:n Hot 100:ssa, mutta eteni brittien singlelistan neljänneksi. Vaikka varsinainen poptähteys tyrehtyi pian, Mantronik muutti Britanniaan tuottaja-miksaajahommiin. Vuonna 2002 kykykisaryhmä Liberty X:n cover menestyi alkuperäistäkin paremmin, ja remixistä vastasi Kurtis Mantronik.

Mantronix herätti huomioni Music Boxissa vuonna 1985, ja Bassline-videon rapea electrosoundi piti ehdottomasti taltioida vhs-nauhalle. Tyylinmuutoksesta huolimatta sama klangi kaikuu myös Got to Have Your Lovessa ja nostaa sen esille klubimassasta. House-pianoa ja torviriffejä käytetään harkitusti, sovitus on taloudellisen tyylikäs ja melodinen anti yllättävänkin vahva hiphopparin aikaansaannokseksi.

Tiesikö Mantronik jo Basslinen aikaan, mitä neljä vuotta myöhemmin saisi aikaan? Popklassikoksihan Got to Have Your Loven kohottaa ilman muuta bassokuvio. Kuvitelkaa, kuinka paljon paremmassa maailmassa eläisimme, jos Anssi Vanjoki ja Lauri Kivinen olisivat vuonna 1993 valinneet tämän sävelkulun Nokian soittoääneksi!

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Bonus!

Ajan standardien mukaisesti biisistä julkaistiin myös Funky Drummer -biitillä vesitetty Club Mix. Sen videossa esiintyvät sentään Wondress ja Mantronikin uusi biisintekokumppani Bryce Wilson. Peruspromon kansoittivat vetreät mallitytöt ja -pojat, muun muassa hyvin nuori Naomi Campbell.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!