Top 100 mahlanjuoksuttajat – 2000-luvun nerot

#28 Stuart Price

Stuart Price, 2000-luvun designpopin kultasormi

Jos tuotanto-CV:tä koristavat omien projektien lisäksi Madonnan Confessions on a Dance Floor, Scissor Sistersin Night Work, The Killersin Day & Age, Take Thatin Progress, toistakymmentä laaturemiksausta, jotain Kylieltä ja New Orderilta ja ihan mitä tahansa Pet Shop Boysilta, voi olla varma, että löytää nimensä jokaiselta popin Kuka kukin on -listalta.

Stuart Price on ottanut elämäntehtäväkseen ihmisten viihdyttämisen korkeatasoisen popin avulla. Hänen uransa alkoi tanssimusan ja remiksausten parissa, mutta hän ei varsinaisesti milloinkaan ole jumiutunut yhden genren loukkuun.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
Zoot Womanin Living in a Magazine samannimiseltä albumilta (2001).

Ranskassa syntynyt, mutta Isossa-Britanniassa varttunut Price on kertonut nimenomaan Pet Shop Boysin olleen hänen musiikillinen ensirakkautensa. Hän tuli tunnetuksi vuosituhannen vaihteessa Zoot Womanin riveistä ja myös yksin aliaksilla Jacques Lu Cont, Thin White Duke ja Les Rythmes Digitales. Viimeksi mainitun Jacques Your Body on yhä yöelämän vakiotanssittajia. Se julkaistiin alun perin jo vuonna 1997, mutta nousi kunnon listahitiksi vasta kahdeksan vuotta myöhemmin, kun Citroën käytti sitä mainoksessaan.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
Les Rythmes Digitalesin Jacques Your Body (Make Me Sweat) albumilta Darkdancer (1999).

Jos onnistuu saavuttamaan vastaavaa kulttimainetta ja pöhinää ympärilleen, saattaa huomata Madonnan kätyreiden hiiviskelevän puskissa, kun jonain lauantaiyönä astuu ulos klubilta. Madonnan ja Pricen yhteistyö alkoi remiksausten myötä ja syveni nopeasti Drowned World Tourin taiteellisen johtajan pestiksi.

Mitä sinä vastaisit, jos Hänen Korkeutensa lopulta kysyisi: tuotatko albumini? ”Je suis désolé, mais no can do. Pitää kirjoittaa biisejä Zoot Womanin kolmosalbumille.”

Onneksemme Price sanoi kyllä, sillä Confessions on a Dance Floor on supertähden ehjimpiä albumikokonaisuuksia. Peilipallon alla jumppatrikoissa ryöminyt kameleontti näytti hetken aikaa parodialta itsestään, mutta kuulosti vapautuneemmalta kuin aikoihin.

http://www.youtube.com/watch?v=60yaZZ3qurQ
Madonnan Sorry albumilta Confessions on a Dance Floor (2005).

Madonnan jälkeen voikin joko alkaa levätä laakereillaan, luulla itsestään liikoja ja tehdä huonoa musiikkia sooloartistina tai kehittyä entisestään ja nostaa kivojen popparikavereiden asemia markkinoilla. Stuart Price valitsi kolmannen vaihtoehdon ja toteutti henkilökohtaisen unelmansa tuottamalla Pet Shop Boysin Pandemonium-kiertueen.

Sitten tulikin soitto viime vuosien suurimman popyhtyeen leiristä. Kyllä, Robbie on messissä, olethan sinäkin? Hell yes!

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
Take Thatin Love Love ep:ltä Progressed (2011).

En ole vielä koskaan kuullut Pricen oikeasti epäonnistuvan. Hän käyttää kykyjään artistin hyväksi eikä itseään korostaakseen. Hieno mies.