Leevi and the Leavings Top 40

#28 Ihanasti sanottu (2000)

LeeviBule

Kymmenen syytä rakastaa Ihanasti sanottu-kappaletta.

”Elämä on pitkä puutelista
se silloin tällöin täyttyy suudelmista
elämä on elämää varten annettu
ja se on ihanasti sanottu”

#1 Kappale on osa Leevi and the Leavingsin loputonta ”Suomalainen mies on viinaan menevä, mutta silti niin ihastuttava ja rakastettava hölmö” -sarjaa, mutta mitä väliä? Kappale kuuluu sarjan parhaimmistoon.

#2 Bulebule-albumilla (2000) – ja ylipäänsä 2000-luvulla – Gösta Sundqvistin sävellys- ja sanoituskynä oli tylsimmillään. Ihanasti sanottu -kappale on kuitenkin perusteltu syy kuunnella toisinaan myös Bulebulea.

#3 Kappaleen teksti on rakennettu nerokkaasti. Aluksi minäkertoja vaikuttaa kaltoinkohdellulta ja väärinymmärretyltä hahmolta, kunnes Gösta paljastaa hänen todellisen luonteensa ennen kappaleen puoliväliä: ”Sä keneen luottanut oot, kun oon kateissa ollut kerran viikon verran.”

#4 Kappaleen teksti tarjoaa samaistumispintaa. Jos sinulla on joskus ollut ihmissuhde, tiedät mistä Gösta laulaa.

#5 Kappaleen tydytydy-tydytydyä toistava taustakuoro on vain niin ihana yksityiskohta.

#6 Gösta on sen luokan nero, että hän saa ”elämä on elämää varten annettu” -lausahduksen kaltaisen mattinykäsmäisen toteamuksen kuulostamaan mitä suurimmalta viisaudelta. Niinhän se on, Gösta, niinhän se on.

#7 Mitä muita kotimaisia, aidosti koskettavia anteeksipyynnöiksi kirjoitettuja poplauluja tiedät? (Tekstissä huomionarvoista on, ettei Gösta laula suoraan pahoillaan olemisesta tai anteeksipyynnöistä.)

#8 Gösta on sen luokan nero, että tekstissä mitä laiskimmatkin riimit ovat mahtavuutta. Lahjattomien käsissä ne voisivat suistaa kappaleita b-luokan iskelmällisyyteen.

#9 En tiedä, onko kukaan dj koskaan soittanut Ihanasti sanottu -kappaletta niin sanotussa indiediscossa, mutta kappaleen alkaessa tekisi mieli juosta kädet pystyssä tanssilattialle.

#10 Ihanasti sanottu on kaikin puolin keskimääräinen Leevi and the Leavings -kappale. Jos jollekulle pitäisi havainnollistaa nopeasti, mistä yhtyeessä on kysymys, se onnistuisi tämän kappaleen avulla.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!