Popklassikot 1999

#27 Sisqó – Thong Song

Ostaisitko tältä mieheltä lautasellisen sisqonmaqqaraqeittoa?

Ostaisitko tältä mieheltä lautasellisen sisqonmaqqaraqeittoa?

”Content: The song is about women who wear thong underwear and bikini bottoms.”
– Wikipedia

Sisqón Thong Songin voi tietenkin nähdä etiäisenä alkavan uuden vuosituhannen rappiosta, klubimusiikin pornoistumisesta ja paradigmanvaihdoksesta MTV:n ansaintalogiikassa, jonka myötä liha korvasi musiikin ensisijaisena myyntivalttina. Sen voi nähdä oireena amerikkalaisen viihdekoneiston lopullisesta kalifornikaatiosta ja siirtymisestä öljytynpinnallisiin arvoihin, merkkinä popin syvään juurtuneesta objektipakkomielteestä naisvartaloon.

Tai sitten kyseessä on vain näppärästi tuotettu, mutta sävellyksenä hieman mitäänsanomaton kertakäyttöhitti, joka seksuaalisilta painotuksiltaan on lopulta melko harmiton. Se on mantramainen ruminaatio kangaskappaleesta, joka toisten mielestä ei ole vaate lainkaan, ja jonka keksimisestä toiset soisivat myönnettävän Nobelin fysiikanpalkinnon.

2000-luku on antanut meille paljon Thong Songia epäilyttävämpiäkin tuotoksia, joskus alakulttuuriestetiikan varjolla, yhä useammin musiikillinen antikin on riisuttu sulojen ympäriltä pois. Hiphop-artisteista A$AP Rockyn ja Riff Raffin kaltaisten vaihtoehtoräppäreiden videoiden tuottajat puolestaan ovat tajunneet, että pääasiallisena levityskanavana vaikkapa Youtube sallii näyttää paljon enemmän kuin television kontrollin piirissä olisi mahdollista.

Joseph Kahnin ohjaama video kieltämättä näyttää vuoden 2013 standardeilla kesyltä. Lisäksi moralisteja voisi muistuttaa siitä, että blondatuissa hiuksissaan ja kokovalkoisessa haalarissaan ympäriinsä pomppiva Sisqó ei ole mikään machouden ylin ilmentymä. Viimeistään ilotulitteiden räiskyessä jousisektion taustalla lopun estradiosuudessa on selvää, että Sisqó oli yhtä paljon miesyleisölle suunnattu supertähti kuin Liberace aikanaan.

”I like it when the beat goes da na da na
Baby make your booty go da na da na
Girl I know you wanna show da na da na
That thong th thong thong thong”

Moiselle vieterille ei voi vihainen, vaikka hän vertaa naistaan kuorma-autoon. Ja yrittää tosissaan uskotella meille kiihottuvansa siitä.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Bonus!

Haluan kuvitella, että Sisqólla on tapana kuunnella tätä autossa omana ”voimabiisinään”.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!