Popklassikot 1999

#25 Travis – Why Does It Always Rain On Me

Travis-tavis Fran Healy.

Travis-tavis Fran Healy.

Olen aina vähän häpeillyt teinivuosieni suosikkiyhtyeitäni. Yläasteella en pitänyt hirveästi ääntä Travis-diggailustani. Kovia juttuja minua kovempien jannujen keskuudessa olivat muun muassa Children of Bodom ja Sepultura. Uusmetalliyhtyeet olivat myös hyväksyttyä musiikkia. Olisi ollut noloa joutua pilkatuksi nynnypop-mieltymysteni vuoksi.

Travis kuitenkin puhutteli minua paljon enemmän kuin metallimusiikki. Olin tykännyt bändistä hirvittävän paljon siitä lähtien, kun viidennellä tai kuudennella luokalla leirikoulussa näin MTV:ltä Why Does It Always Rain On Me -videon. Ei se ollut kuitenkaan ensimmäinen kerta, kun kuulin kappaleen.

Muistan pyytäneeni television kaukosäädintä hallinnoinutta tyttöä jättämään kanavan vaihtamatta. Saatoin ehkä vähän lauleskellakin kappaletta. Muistikuvani ovat hämärät, mutta muistan olleeni todella vakuuttunut.

Asia nyt vaan oli niin, että metallimusiikki ei puhutellut minua yhtään samalla tavalla kuin popmusiikki. En minä sitä oikeastaan osaa selittää, miksi Travis oli ainakin maailman kolmanneksi paras bändi, jollei parempi. Bändin kappaleet ovat hirveän kivoja, se riitti.

Siinähän se ongelma tulikin. ”Travis on tavis”, letkautti joku minulle jollain IRC-kanavalla. Travis soittaa mukavia kappaleita mukavalla tyylillä. Se alkoi jossain vaiheessa kyllästyttää, ja Travis muuttui maailman kivoimmasta maailman tylsimmäksi. Siksi minua nykyään vähän ujostuttaa kertoa teinivuosieni suosikkibändistä.

Kuuntelin Why Does It Always Rain On Men ensimmäistä kertaa pitkään aikaan juuri hetki sitten. Elämäni on ihan hyvällä mallilla, mutta kyllä asiat ovat paljon enemmän päin vittua verrattuna vuoteen 2003. Siksi vähän ihmettelen reaktiotani.

Why Does It Always Rain On Me? on sellainen hyvän mielen itsesääli-kappale. Ei minulle tullut mieleenikään kieriskellä itsesäälissä. Murrosikäisenä otin asiat aika vakavasti, ja siksi olin pään sisälläni hiljaa sitä mieltä, että tämä kappale on tunnussäveleni. Ei ole mitenkään yllättävää, että Travis herättää minussa nykyään lähinnä lämpimiä nostalgian tunteita.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!