Popklassikot 1982

#25 Bow Wow Wow – I Want Candy

Bow Wow Wow ja Se Promokuva.

Bow Wow Wow oli 30 vuotta sitten aikaansa edellä. Bändi oli manageri Malcolm McLarenin suunnittelema juttu ja vieläpä hieman keljulla tavalla toteutettu. Alkuperäisestä Adam & The Antsista McLaren nappasi Antsit pois ja jätti Adam Antin yksikseen. Uudeksi laulajaksi yhtyeeseen McLaren valitsi burmalaissyntyisen Annabella Lwinin, joka oli kesällä 1980 yhtyeeseen liittyessään vain 13-vuotias.

Alkuaikoina bändissä oli Annabellan vierellä toisena laulajana Lieutenant Lush eli Boy George, mutta tämä sai lähteä, koska oli McLarenin makuun liian hurja. Ilmeisesti se ei kuitenkaan ollut McLarenille hurjaa, että vuonna 1981 debyyttialbumin kannessa 14-vuotias Annabella poseerasi alasti, joskin asennossa, joka estää kutsumasta kantta rivoksi.

Annabellan lisäksi eksoottisuutta yhtyeeseen toi rumpali David Barbarossa, joka vältti onnistuneesti perinteistä rytmittelyä ja takoi tahtia runsaasti tomeja hyödyntäen. Vaikutteita soittoonsa Barbarossa nappasi burundilaisesta rummunsoitosta, mikä sai aikalaiset nimeämään Bow Wow Wow’n tyylisuunnaksi burundi beatin.

Suurimman hittinsä Bow Wow Wow sai toukokuussa 1982 julkaistulla singlellä I Want Candy sekä samanaikaisesti julkaistulla The Last of the Mohicans -EP:llä, jonka ykkösraitana oli niin ikään I Want Candy. Biisi oli tyyliltään sopivaa jatkumoa bändin tuotannolle, mutta tekijäkolmikkona ei ollut aiemmista biiseistä vastannut Barbarossa, McLaren ja basisti Leigh Gorman, vaan biisi oli cover-versio amerikkalaisen The Strangeloves -yhtyeen vuonna 1965 levyttämästä biisistä.

Tai oikeastaan Strangeloves ei ollut “yhtye” vaan tuottaja-lauluntekijöiden Bert Bernsin, Bob Feldmanin, Jerry Goldsteinin ja Richard Gottehrerin projekti, jossa biisintekijät tarttuivat itse soittimiin, mutta väittivät soittajien olevan australialaisia lammasfarmareita.

Jos oli Bow Wow Wow enemmän toimisto- kuin kellarivetoinen bändiprojekti, niin samaa voi sanoa I Want Candyn alkuperäisesittäjästäkin.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Bonus!

Bow Wow Wow ei kauheasti vaivautunut sovitustaan pohtimaan, vaan nappasi sävelen ja sanojen tavoin sovituksenkin The Strangelovesilta.

http://www.youtube.com/watch?v=d6roiwPK3Ok