Popklassikot 1985

#24 Talk Talk – Life’s What You Make It

Talk Talk – hittejä manageriportaan pyynnöstä.

Tarina on tuttuakin tutumpi. Bändi on studiossa, levyn raidat lähes purkissa ja joku sikaria pureva levy-yhtiöpamppu tai tuottaja miettii, että levy tarvitsee sinkun. ”You know… for the kids!”

Black Sabbathin Paranoid tulee ensimmäisenä mieleen. Sävelletty studion nurkassa, kun tuota aikaa nyt sattui olemaan…

Talk Talkin kohdalla asialla oli bändin manageriosasto. Mark Hollis ja Tim Friese-Greene ottivat haasteen vastaan.

Life’s What You Make It kasattiin erilaisista ilmassa olleista palasista The Colour of Springin viime metreillä. Rumpukuvio referoi Kate Bushia ja pianon bassokulku svengaa kuin hirvi suonsilmässä. Talk Talkin funk on ihanan tervaista ja raskasta. Upottavaa. Kappaleen kruunaa loistava kitarariffi.

Mark Hollisin sanoitus on klassista hölynpölyä. Se on varmasti kirjoitettu vartissa. Otetaan fraasi ”life’s what you make it” suoraan painajaisten elämänhallintaoppaasta ja ladotaan sen perään jonoon itsestäänselviä riimejä.

Ei se mitään. Tärkeintä on se, että hölynpöly vedetään kiihkolla.

Life’s What You Make It oli minulle porttihuume Talk Talkin maailmaan, johon upposin totaalisesti viimeistään Laughing Stockin myötä. Colour of Springin aikuispoppi jää usein levyä edeltäneen romanttisen synapainotteisen popin ja sitä seuranneen täysivaltaisen taiteilun varjoon. The Colour of Spring on kuitenkin hieno levy ja Life’s What You Make It suorastaan upea lisä pakon edessä tehtyjen popmestariteosten kaanoniin.

http://youtu.be/mXsmyLtpxlA