Popklassikot 1990

#24 Cocteau Twins – Iceblink Luck

Cocteau Twins, värien ystävät.

Kuinka voisi kuvailla Cocteau Twinsin musiikkia? Se on kuin yrittäisit kaapata nyrkkiisi valoa ja pitää sen siellä lämmittämässä ihoasi. Se on kuin yrittäisit hypätä tuulen mukaan ja liitää sen matkassa korkealle pilvien yli. Se on kuin yrittäisit pysäyttää joen juoksun paljain käsin.

Kaikki vertauskuvat jäävät valjuiksi Elizabeth Fraserin kujertaessa kuin rakastunut paratiisilintu sanoja, joita et ymmärrä, etkä haluakaan ymmärtää. Fraserin laulu on kuin lapsen jokellusta tai äidin puhetta lapselleen. Se on täynnä riemua, rakkautta ja ihmetystä. Yhdessä Robin Guthrien ja Simon Raymonden musiikin kanssa se kaappaa sinut mukaansa pyörimään karuselliin tai laskemaan pienen pienenä kaarnalaivana auringossa välkehtivää puroa.

Merkityksetön fakta 1: Iceblink Luck oli Cocteau Twinsin kuudennen levyn Heaven or Las Vegasin ensimmäinen single ja samalla Cocteau Twinsin uran ensimmäinen single – tätä ennen se oli julkaissut singlejen sijaan EP-levyjä. Merkityksetön fakta 2: Heaven or Las Vegas oli yhtyeen viimeinen levy Ivo Watts-Russellin ja Peter Kentin perustamalle 4AD-levy-yhtiölle, jonka varhaisvuosien estetiikan ja soundin määrittäjä Cocteau Twins oli. Merkityksetön fakta 3: Heaven or Las Vegas on Cocteau Twinsin kaupallisesti menestynein albumi (se nousi Englannin listan sijalle seitsemän).

Kylmät faktat eivät sovi yhteen Cocteau Twinsin kanssa. Juokseminen nauraen alas ruohikon peittämää mäkeä sopii. Keväinen sadekuuro sopii. Auringossa

………………………………………………………………………………………leijailevan

………………………………………………………………………………..höyhenen

……………………………………………………………….katseleminen

……………………………………………………………………………….sopii.

Värit sopivat kuvaamaan Cocteau Twinsiä. Punainen. Oranssi. Keltainen. Violetti. Pinkki.

Kohti kotia matkaavan junan ikkunassa välähtelevät maisemat sopivat kuvaamaan Cocteau Twinsiä.

Aika ja avaruus sopivat kuvaamaan Cocteau Twinsiä.

Rakkaus sopii kuvaamaan Cocteau Twinsiä.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!