Popklassikot 1977

#21 Cerrone – Supernature

”Once upon a time / Science opened up the door /
We would feed the hungry fields / Till they couldn’t eat no more”

Supernature on jäänyt nyttemmin koko lailla unohdetun diskoparoni Marc Cerronen määrittäväksi hitiksi. Pehmopornoilevaan estetiikkaan ja satojen tuhansien ihmisten mammuttikonsertteihin mieltyneen ranskalaisen nimetön kolmas albumi myi kahdeksan miljoonaa kappaletta ja ampui hänet diskotaivaalle.

Vanhalle megalomaanikolle sopivasti Cerrone on itse sitä mieltä, että juuri hän keksi laittaa bassorummun etualalle tanssimusiikissa. Keksi tai ei, Supernaturessa on joka tapauksessa varhaisia esimerkkejä miljoona tanssilattiaa puhki kuluttaneesta 4/4-bassotamppauskompista.

Elektronisesti surraavan biisin vaikutus Cerronen maanmiehiin on kiistaton; niin läheinen edeltäjä Supernature on sellaisille ranskalaisen elektrofiltteridiskohousen suurnimille kuin Daft Punk ja Bob Sinclar (joista jälkimmäinen on koostanut Cerronen musiikista kokoelmankin).

Tämä näkyy myös kappaleen lyriikoissa, jotka olivat silkkaa höpöhöpöscifiä: lannoitteet (!) herättävät maanalaiset mutanttihirviöt sotaan ihmiskuntaa vastaan.

http://www.youtube.com/watch?v=V112pTo–Js
Cerrone – Supernature