Popklassikot 1982

#18 Duran Duran – Hungry Like the Wolf

Duran Duran, so good they named it twice.

Vuosi 1982 oli Duran Duranin vuosi. Jos unohdetaan lähinnä Yhdysvaltain markkinoille suunnattu Carnival EP, joka niputti singlejen remixit, niin kaikki yhtyeen vinyylijulkaisut olivat kotimaassaan Iso-Britanniassa top ten -kamaa.

Kakkosalbumi Rio sekä kaunis singlebiisi Save a Prayer olivat listakakkosia ja albumin nimisingle yhdeksäs. Vuoden vauhdikkain Duran Duran -single Hungry Like a Wolf nappasi listalla sijan viisi.

Vuonna 1982 toiminta musiikkiteollisuudessa oli nopeaa. Tarinan mukaan Hungry Like a Wolf olisi sävelletty ja sanoitettu yhtenä helmikuisena päivänä ja samaan päivään olisi jopa mahtunut biisin ensimmäisen (ja julkaisemattoman) version nauhoittaminen. Julkaistu versio nauhoitettiin lopulta huhtikuussa, ja single julkaistiin heti toukokuun alussa viikkoa ennen Rio-LP:n julkaisua.

Hungry Like a Wolfissa singleä oleellisempi juttu oli video. Duran Duran oli aikansa aktiivisin video-bändi, ja Hungry Like a Wolfin sekä Save a Prayerin videoita yhtye lähti tekemään Sri Lankaan. Videoon haettiin samanlaista tunnelmaa kuin vuotta aiemmin valmistuneessa menestyselokuvassa Kadonneen aarteen metsästäjät, jossa Harrison Ford seikkaili Indiana Jonesina viidakossa.

Laulaja Simon Le Bon on Duran Duranin tohtori Jones, joka saa väsyneenä voimia paikallisen pikkupojan pyyhkeestä puristamastaan likaisesta vedestä.

Andy Taylorissa ei kuitenkaan ollut sankarin kuolemattomuutta, sillä kitaristi joi kuvausten aikana vettä laguunista ja sairastutti itsensä sairaalakuntoon. Sairastumisella ei sotkettu pelkästään videokuvausten aikatauluja, vaan myös suomalaisten fanien kalenterit; toukokuulle suunnitellut Suomen-keikat siirtyivät syyskuulle.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Bonus!

Kesällä 2011 Duran Duranin piti tuli toiselle Suomen-vierailulleen, mutta tällä kertaa sairastumisvuorossa oli Simon Le Bon, joka vielä muutama viikko aiemmin jaksoi laulaa Hungry Like a Wolfin komeasti Coachella-festivaalilla. Kuvasta päätellen viidakkojuoksu ei olisi enää sujunut vuoden 1982 tahdilla.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!