15 salaliittoteoriaa, jotka selittävät syyn Nuorgamin lopettamiselle

Paavo lopetti saitin.

Paavo lopetti saitin.

#1 ARHINMÄKI-TEORIA

Nuorgam antoi Cheekin levylle 75 pistettä, minkä seurauksena Cheekin ”sonnaksi” haukkunut kulttuuriministeri aloitti öiset uhkailupuhelut, joissa hän vaati Nuorgamin lopettamista.

Totta vai tarua? Tarkistakaa vastaavan toimittajan Matti Markkolan teletunnistetiedot, ellette usko!

#2 SOLIDAARISUUSTEORIA

Nuorgam lopetti solidaarisuudesta Pop Median työntekijöitä kohtaan. Toiveissa oli, että jos Pop Medialle antaa monopoliaseman suomalaiseen verkkomusiikkimediaan, yhtiö lopettaisi hiljattain käynnistämänsä yt-neuvottelut.

Totta vai tarua? Vaikka olemme hyviä ihmisiä (ehkä), niin rajansa jumalauta kaikella.

#3 STREET SPIRIT -TEORIA

Nuorgam jätti skandaalinkäryisesti New Orderin World in Motionin Popklassikot-listansa ulkopuolelle ja valitsi sekä 2000-luvun pophelmiin että Leevi and the Leavings top 40 -listalle väärät kappaleet, minkä vuoksi Street Spirit Jr. -foorumin käyttäjät turvautuivat viekkauteen ja vääryyteen lopettaakseen Nuorgamin.

Totta vai tarua? Teoria on kohtalaisen vedenpitävä.

#4 YOKO ONO -TEORIA

Koska Nuorgamin lopettaminen oli erään arvion mukaan kuin ”Beatlesin hajoaminen”, kaiken takana on varmasti ollut nainen. Tunnetaan myös Matti ja Teppo -teoriana.

Totta vai tarua? Nuorgamiin on kirjoittanut epäilyttävän monta naisihmistä… mahdollinen.

#5 RADIO HELSINKI -TEORIA

Nuorgam lopetti, jotta sen tekijät ehtisivät tehdä uutta Radio Helsinkiä.

Totta vai tarua? Radio Nuorgam on saanut kiitosta kanavan tekijöiltä. ”Tervetuloa tekemään Radio Helsinkiä @nrgm_fi”, Maria Veitola twiittasi 19.10.2013. Palaset loksahtevat yhteen!

#6 MARKKOLA-TEORIA

Nuorgamin lopetti, koska vastaava toimittaja Markkola sai uuden työpaikan Ilta-Sanomista.

Totta vai tarua? Sattumaako, kysyisi suomalainen rocktoimittaja. Sattumaa, vastaamme me.

#7 SELÄNNE-TEORIA

Nuorgamin oli lopetettava ennen kuin Teemu Selänne lyö hokkarit naulaan. Koska Litmanenhan ei lopeta koskaan.

Totta vai tarua? Emme myönnä emmekä kiellä teorian osuvuutta. Teemu Selänne saattaa joutua lopettamaan uransa loukkaantumisen takia päivänä minä hyvänsä, joten meidän oli oltava, krhm… salamaakin nopeampia.

#8 POP MEDIA -TEORIA

Pop Media osti ja/tai painosti Nuorgamin hiljaiseksi saadakseen suomalaisen internetissä toimivan musiikkimedian entistä kattavammin haltuunsa.

Totta vai tarua? Nuorgamin torille kantautuneiden tietojen mukaan Matti Markkola ja Antti Lähde myivät Nuorgamin Pop Medialle Musiikki & Media -tapahtuman perjantai-iltana Hotelli Ilveksen baarissa ”lärvilaudan hinnalla”. Tajuttuaan aamulla, mitä he olivat menneet tekemään, he eivät voineet kuin lopettaa saitin.

#9 EPÄONNISTUMISTEORIA

Nuorgam epäonnistui toimintansa kaupallistamisessa, minkä vuoksi sen oli lopetettava. Epäilyjä ovat esittäneet muun muassa media-alan ammattilaiset.

Totta vai tarua? Nuorgam ei voinut epäonnistua toimintansa kaupallistamisessa, koska se ei sitä milloinkaan yrittänyt. Sori. (Ja siitä huolimatta teimme kaupallista yhteistyötä mm. maailman suurimman bissemerkin, levy-yhtiön ja tapahtumajärjestäjän kanssa, ja otimme RAHAT pois mm. yhteisörahoitetulla printillä. Sori.)

#10 INNOTTOMUUSTEORIA

Nuorgamin tekijöiltä loppui into ja/tai voimat tehdä vapaaehtoismediaa. Teorian kannalla ovat monet ns. tolkun ihmiset. Teoria liitetään usein yhteen Epäonnistumisteorian kanssa.

Totta vai tarua? Manic Streets Preachers uhosi uransa alussa tekevänsä vain yhden albumin, myyvänsä sitä 20 miljoonaa kappaletta ja sitten lopettavansa. Manic Street Preachers ei lopettanut vaan jatkoi, jatkoi ja jatkoi – ja näyttää nykyään tältä. Nuorgam oli mieluummin kuin Richey James Edwards, joka lähti lipettiin vajaa kolme vuotta bändin esikoisalbumin ilmestymisen jälkeen – ja näyttää ikuisesti tältä.

#11 VERKKOMEDIAPALKINTOTEORIA

Yle Areena voitti Musiikki & Mediassa Vuoden verkkomedian palkinnon Nuorgamin nenän edestä. Syy- ja seuraussuhde lienee ilmiselvä.

Totta vai tarua? Erästä nuorgamilaista siteeraten: ”Se, että Yle Areena voittaa parhaan verkossa toimivan musiikkimedian palkinnon, on kuin antaisi Googlelle Oscarin.” Teoria on joka tapauksessa mairitteleva: hienoa, että uskotte meidän kyenneen leikkaamaan epäilyttävän elokuisissa maisemissa kuvatun Nuorgamin viimeinen matka -dokumentin trailerin, organisoimaan Giant Robotin comebackin ja laatiman näitä asioita koskevan tiedotteen alle minuutissa Vuoden verkkomedian palkinnon julkistamisen jälkeen.

#12 ARVOSANATEORIA

Nuorgamin kritiikeissä annettiin viime viikkoina niin paljon 80–100 pisteen arvosanoja, että sivuston jatkaminen olisi vaatinut arvosana-asteikon venyttämistä yli sadan. Tämä olisi saattanut järkyttää universumin tasapainoa.

Totta vai tarua? Teoriana todennäköisimmästä päästä. Emme uskaltaneet odottaa Bill Callahanin seuraavan levyn ilmestymistä.

#13 HIPSTERITEORIA

Lopettaminen huipulla on niin ironinen hipsteristatement.

Totta vai tarua? Allekirjoitamme väitteen. Nuorgam perustettiinkin aprillipäivänä, koska se oli vain hipstereiden mediakoe ja muutaman tekijänsä CV-projekti. #lol #youwankers

#14 SNOWDEN-TEORIA

Nuorgamilaiset pelkäsivät NSA-raporttien paljastustietoja, joiden mukaan levyarvioiden holtittomista pistemääristä (ks. teoria 12) oli sovittu salaisissa, kiimaista kähmintää sisältäneissä neuvotteluissa levy-yhtiöuroiden ja -naaraiden kanssa. Varsinainen ongelma oli kuitenkin siinä, ettei Leevi & the Leavings top 40 -listan ykkönen kelvannut NSA:lle, minkä takia sivusto suljettiin.

Totta vai tarua? Välittäisipä joku NSA:ta vähäpätöisempikin organisaatio musiikkijournalismista ja Leevi-listauksista näin paljon.

#15 REPTILIAANITEORIA

Nuorgam oli reptiliaanien salaliitto maailman valloittamiseksi, rokotteiden upottamiseksi tyttölapsiin, kemikaalivanojen vetämiseksi ja karppaamisen puolesta.

Totta vai tarua? Teoria on 100-prosenttisesti tosi.

Markkola tässä, terve!

Markkola tässä, terve!

Tiedätkö sinäkin meitä paremmin syyn Nuorgamin lopettamiselle? Kerro se ihmeessä kommenttikenttään!