Popklassikot 1978

#14 The Cars – Just What I Needed

“It’s not the perfume that you wear /
It’s not the ribbons in your hair”

Bostonilaisen The Carsin esikoissingle on kyynis-romanttisen powerpopin klassikko. Kappale kertoo naisesta, joka on niin kertakaikkisen viehättävä, ettei päähenkilöä edes haittaa, kenen kanssa tämä yönsä viettää.

Myöhemmin tuottajana ansioituneen Ric Ocasekin (Smashing Pumpkins, Weezer) säveltämä kappale kuuluu niihin, joista lähes jokainen pitää. Kappale ylsi sekä Yhdysvaltain että Iso-Britannian singlelistaan Top 30:een ja siivitti kesäkuussa 1978 julkaistun The Carsin nimettömän esikoisalbumin miljoonamyyntiin.

Muun muassa The Killersin Brandon Flowersin on nimennyt biisin suosikikseen, minkä lisäksi sen ovat coveroineet niinkin vastakkaiset artistit kuin avant folk -kummajainen Scout Niblett ja tukkahevisuuruus Poison.

Viime vuonna The Cars palasi pitkän tauon jälkeen esiintymislavoille, ja toukokuussa julkaistiinkin Move Like This, yhtyeen ensimmäinen albumi 24 vuoteen. Just What I Neededin laulanut Benjamin Orr ei kuitenkaan ollut enää tässä kyydissä; basisti menehtyi syöpään vuonna 2000.
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Bonus!

Jos on tekosyy kuunnella Poisonia, niin Poisonia kuunnellaan.
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!