Popklassikot 2000

#14 Sugababes – Overload

Sokeria, sisaret: Siobhám, Keisha ja Mutya eivät kuulu enää Sugababesin kokoonpanoon.

Sokeria, sisaret: Siobhán, Keisha ja Mutya eivät kuulu enää Sugababesin kokoonpanoon.

Mitäs sinä teit herkässä iässä, siinä 15–16 ikävuoden tienoilla? Pakkohan tässä on hieman piikitellä, koska suurella todennäköisyydellä et kuullut baarin ohi kulkiessasi omaa biisiäsi. Siobhán Donaghy, Mutya Buena ja Keisha Buchanan sentään tietävät miltä moinen tuntuu.

Overload levittää kätensä kiitettävälle ulottuvuudelle, kahmaisten jotain helppoa ja tarttuvaa sekä hieman kummallisempaa, koska miksipä ei? Rytmi vie heti mukanaan, mutta taustalla suhisee ainakin pari metriä kummallista takaperin kulkevaa nauhaa, ja surf-kitarasoolo tekee kyykäärmepantomiimin. Tästä alkoi aikakausi, jolloin brittiläinen listapop muuttui kummallisemmaksi ja kokeellisemmaksi.

Isoin kiitos menee kuitenkin esittäjille itselleen, koska Overloadin erottaa helposti laulusuoritusten perusteella. Viehkeys syntyy puhtaasti nuorten ei-ammattimaisesta laulutavasta: muutama nuotti menee hieman vierestä, ja on helppo kuvitella kuinka laulamista on harjoiteltu mikrofonin sijaan vaikkapa hiusharja kädessä.

Loput Sugababesin urasta onkin paljon suoraviivaisempaa. Seuraavan levyn ensisingle Hole in the Head oli täysin Overloadin veroinen, mutta tällaista charmia ei siitä enää löytynyt. Mutta ei paha ensijulkaisu vai mitä?

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

BONUS!

Kahdessa vuodessa tapahtui todellakin harppaus ammattimaisempaan suuntaan.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!