Popklassikot 1997

#14 Hanson – MMMBop

Isaac, Zac ja Taylor Hanson 1990-luvulla.

Isaac, Zac ja Taylor Hanson 1990-luvulla.

Jokainen vuonna 1997 musiikkia kuunnellut ihminen muistaa varmasti Mmmbopin ja ehkä Tulsasta, Oklahomasta ponnistaneen Hansonin muutkin hitit. Bändin muodostivat (ja muodostavat yhä) Isaac, Taylor ja Zachary Hanson, joista nuorin eli rumpali Zachary oli Mmmbopin aikaan hädin tuskin toisella kymmenellä.

Musiikillisesti Hanson täytti lapsille ja nuorille suunnatun kitarapopin tyhjiön aikana, jolloin melkein mikä tahansa oli muodikasta: hiphop, r&b, tyttö- ja poikapop, pulskea brittirock, eurotrance ja big beat. Eikä haitannut, että trio koostui veljeksistä. Iästä riippuen jokaisella oli suosikkinsa: pienimmät pitivät Zacista, varhaisteinien mielestä Taylor oli ihku ja varttunein, eli rauhallisen oloinen Isaac, oli jo se muutaman vuoden vanhempi komea lukiolainen.

Veljesten itse kirjoittama jättihitti Mmmbop on perinteinen rempseä poplaulu ja kadehdittavan tarttuva. Varsinkin suomalainen popeliitti harvoin myöntää julkisesti, etteivät monet parhaat kertosäkeet kerro mistään.

”Mmmbop, ba duba dop
Ba du bop, ba duba dop
Ba du bop, ba duba dop
Ba du”

Lallattelunsa tueksi Hanson piilotti Mmmbopiin toki myös sanomanpoikasen:

”In an mmmbop they’re gone
In an mmmbop they’re not there”

Miten viisaita lapsia! Laulavat siitä, että kaikki hyvä saattaa haihtua hetkessä, joten pidä siitä kiinni.

Monet kyllästyivät Hansoniin mainion Middle of Nowheren jälkeen lopulta suhteellisen nopeasti. Ja oliko se ihmekään, kun vuoden sisään kauppoihin saatiin meilläkin peräti kolme Hanson-albumia. Bändin onneksi heille jäi kourallinen sinnikkäitä ystäviä, jotka yhä ostavat bändin levyt jenkkilistoille. Me, jotka tipahdimme kyydistä vuoden 2000 This Time Around -albumin aikoihin, olemme kenties menettäneet jotain suurta. Tai ainakin Zacin matkan aikuiseksi.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Bonus!

Kas näin soi Mmmbop vuonna 2012.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!