Popklassikot 1990

#14 EMF – Unbelievable

Rico! Suave!

Lyhennebändien nimet herättävät aina spekulointia. Yleensä tuulesta temmattua. KMFDM:n piti olla Kill Mother Fucking Depeche Mode. Kävi ilmi, että kyseisen saksalais-amerikkalaisen bändin täyspitkä nimi onkin Kein Mitleid für das Mehrheit.

Tai eihän kyseessä tarvitse edes olla lyhenne… Kuinka moni on kavereiden kanssa pienenä miettinyt tarkoittaako Kiss Knights in Satan’s Serviceä vai Kings In Satan’s Serviceä?

EMF:stä vallitseva teoria oli Ecstasy Mother Fuckers. Sopi ajan henkeen. Virallisempi versio taitaa olla Epsom Mad Funkers, joka oli New Order -faniklubin nimi. Sopi bändin soundiin.

Rave-pulputusta, baggybiittiä ja silokasvoista poppia sekoittanut EMF pärähti tähdeksi pystymetsästä, Forest of Deanistä. Poikien hetki huipulla kesti oikeastaan tasan tämän yhden biisin ajan. Sen jälkeen mentiin höyryillä, mutta kyseisen biisin höyryt olivat aikamoiset. Unbelievable on yksi niitä biisejä, joiden popkulttuuripenetraatio on niin totaalinen, että mielipiteesi sen esteettisistä arvoista on aika samantekevä.

Se vain on. Liki täydellistä purkkaa.

Unbelievable on aika varmasti ainoa kappale maailmassa, jonka sekä Anal Cunt että kristitty rockbändi (Thousand Foot Krutch) ovat katsoneet aiheelliseksi versioida. Tom Jonesilla ja Alvin and the Chipmunksilla on varmaan muitakin yhtymäkohtia…

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

BONUS!

Misantropiasta taidetta tehnyt Seth Putnam ja Anal Cunt jakavat näkemyksensä.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

BONUS 2!

Paras biisistä tehty cover on kuitenkin Killdozerin.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

BONUS 3!

Because I can…

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!