Popklassikot 1993

#13 The Beloved – Sweet Harmony

Kovasydäminen on se ihminen, joka ei luonto-ohjelmaa katsellessaan helly antiloopinvasan pyrkiessä ensi kertaa honteloille, suhteettoman pitkille koivilleen. Jotakuinkin samalta näyttää, kun indiepoika opettelee tanssimaan.

The Beloved pääsi auttavasti jaloilleen jo vuonna 1987 Mantronix-vaikutteisella Forever Dancing -sinkullaan. Aika kulmikas biittitutkielma se toki oli – nokkamies Jon Marshin piti vielä käydä New Yorkissa ja Etelä-Lontoon Shoom-klubilla sekoilemassa ennen kuin rytmi pääsi valahtamaan päästä liikuntaelimiin.

Groove alkoi hiipiä biiseihin askel askeleelta. Acid Love (1988) vei bändin varastobileisiin ja The Sun Rising (1989) aamukasteisiin niittyraveihin. Hello (1990) ja Your Love Takes Me Higher (1990) kuuluivat hetkensä tempaavimpiin purkkatanssihitteihin.

Tähän saakka tapahtuneesta voi tulkita, että The Beloved oli enemmänkin seuraaja kuin johtaja. Sweet Harmonyssa se onnistui kuitenkin luomaan viiden minuutin ajaksi ihan oman kosmoksensa: pumpulista tehdyn diskoteekin. Lempeästi maanitteleva laulu, unelias italobasso ja loputtomasti pyörivä kilkutus yhtyvät mantraksi, joka tahdistaa sydämen täsmälleen oikeaan tempoon.

Jos biisistä saisi vielä suodatetuksi saksofoninluimutuksen, sen voisi jättää soimaan luuppina elämänsä taustalle. Kaikki olisi ihanaa, yhtä luomuhattaraa.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

BONUS!

Bill Clinton tööttää Sweet Harmonyn saksofonisoolon.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!