Popklassikot 1985

#13 Huey Lewis & the News – The Power of Love

On hip olla neliö, lauloi Huey.

”Huey Lewis osoittaa, että maailma tosiaan on pieni, mutta kundit ovatkin 1980-luvun paras amerikkalainen bändi tämän tai minkä tahansa muun mantereen mittapuun mukaan – ja maailmalla on Huey Lewis, vokalisti, muusikko ja lauluntekijä, jota paremmaksi ei oikein pysty panemaan.”

Tunnustus ei ole omani, vaan Patrick Batemanin. Ja vaikka Patrick onkin vain Bret Easton Ellisin Amerikan psykon fiktiivinen päähenkilö, todistaa tunnustus murhahimoisen megajupin hyvän maun ulottuvan muotivaatteiden ja Rolexien tuolle puolen.

Huey Lewisia käsittelevä analyysi on pituudeltaan yli kahdeksan sivua ja selvästi innostuneempi kuin Batemanin vastaavat esseet muista suosikeistaan, Genesiksestä ja Whitney Houstonista.

Ja miksei olisi? Olihan Huey Lewis ihanteellinen 1980-luvun hittiyhtye: se esiintyi mutkattomasti, sen jäsenet olivat aina hyväntuulisia ja sen kappaleiden koukut, kuten The Power of Lowen kosketinriffi, ikimuistoisia.

Vaan onko Bateman jaksanut kuunnella, mitä kappaleessa lauletaan? Elämän pelastaminen rakkaudella tai millään muullakaan kun ei tainnut olla kovinkaan korkealla Batemanin arvosteluasteikossa.

”You don’t need money, don’t take fame
Don’t need no credit card to ride this train
It’s strong and it’s sudden and it’s cruel sometimes
But it might just save your life
That’s the power of love”

Vaikea on myös sanoa, mitä maailman kuuluisimman juppimurhaajan fanitus tarkoitti Huey Lewis & the Newsille. Sen jälkeen, kun kirja vuonna 1991 ilmesti, yhtye ei ole saanut ensimmäistäkään top 40 -hittiä.

Mutta täytyy kyllä olla psyko, jos ei tykkää tästä:

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Bonus!

The Power of Love kuultiin ensimmäisen kerran 1980-luvun ikonisimmassa teinielokuvassa Paluu tulevaisuuteen, jossa Huey Lewis teki lyhyen cameon bändikilpailun tuomarina. Kohtausta ei valitettavasti löydy Youtubesta, mutta ohessa fanin kasaama muisteluvideo hittikappaleen tahtiin.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!