Popklassikot 1987

#12 INXS – Need You Tonight

Crocodile Dundee ja INXS tappelivat. Kumpi voitti?

Tämä biisi piiskaa. Siinä on jotain seksuaalista. Ei niinkään kappaleen ulospanossa, kuten videossa jonka takatukkaesiintymien tiheys lähentelee rugby-otteluissa havaittua tasoa, vaan hikeä tihkuvissa kitaroissa ja säälittä kakkosta ja nelosta hakkaavassa virvelissä.

Nile Rodgersille elämänsä velkaa oleva rytminakuttelu kitaralla on aina kuumaa. Niin tässäkin. Ja kohdassa 1:29 esiintyvä pieni riffi…

INXS oli tässä kohtaa historiaa hieno bändi. Need You Tonightilla se löysi lähes täydellisen tavan yhdistää rock ja disko; ne australialaiset pubit joista orkesteri lähti maailmaa valloittamaan ja kosmopoliitit klubit, jonne se päätyi. Kickillä on useita kappaleita, joissa naitetaan kovanluokan kitarariffi häpeilemättömän toimivaan tanssigrooveen (New Sensation, Devil Inside, Calling All Nations), mutta ei aivan tällä tasolla. Kitarat, virveli ja se yksi kohta jossa Hutchencen ääni hiukan särkyy hänen laulaessaan ”I’m lonely!” sanovat kaiken sen johon keskipitkälle tyhjäsilmäisenä tuijottava teksti ei kykene.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!