Popklassikot 1980

#11 The Korgis – Everybody’s Gotta Learn Sometime

IBM:n insinöörien pikkujouluissa ei ollut koskaan ollut yhtä hauskaa.

Piano soittaa melankoliset, John Lennonin 1970-luvun soololevyiltä tutut mollisoinnut. Puhdas ja viaton miesääni laulaa ”Change your heart, look around you, change your heart, it will astound you” vain edetäkseen riipaisevan kaihoisaan ”I need your loving, like the sunshine” -vuodatukseen.

Joo, tuttu biisi. Klassikko. Ihan mahtava. Kuka tää olikaan? 10cc vai America? Pakko olla Chicago tai Tubes? Oliks se Foreigneria?

Ei, se oli The Korgis. Anteeksi kuka?

The Korgisin ainoa hitti, kakkoslevyltään Dumb Waitersiltä löytyvä syntetisaattoriballadi Everybody’s Gotta Learn Sometime on tunnetumpi kuin Korgis milloinkaan. Lyön vetoa, että vain paatunein soft rock -friikki tunnistaisi rillipäiset James Warrenin ja Andy Davisin kuvasta – kaikki muut luulisivat heitä IBM:n insinööreiksi. Klassisena yhden hitin ihmeenä pidetty brittibändi hajosikin kolmannen levynsä jälkeen, kun uusia hittejä ei kuulunut ja duo oli jo kutistunut yhden Andy Davisin verran pienemmäksi.

Paljon tunnetummaksi yhtyettä ei tehnyt heidän comebackinsa vuonna 2005. Korgis on edelleen yhtä kuin Everybody’s Gotta Learn Sometime; yksi 1980-luvun alun popin suurista tuntemattomista, jona se tulee pysymäänkin. Mutta yksi ei muutu: Everybody’s Gotta Learn Sometimen jouset saavat edelleen kylmät väreet selkäpiihin.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Bonus!

Pikaisen vilkaisun mukaan Everybody’s Gotta Learn Sometime on lisensoitu liki sadalle eri kokoelmalevylle. Sitä on sämplännyt 1990-luvun rave-sensaatio Baby D (I Need Your Lovin’) ja sen ovat versioineet muun muassa Army of Lovers, Beck, Glasvegas, Sharon Corr, Yazz, The Dream Academy sekä Zucchero ja Vanessa Carlton. Kukaan heistä ei yllä alkuperäisesityksen magiaan, ei edes Beck.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!